ponedeljek, 26. september 2011

Sod

Ves teden sem razmišljala in komaj čakala, da se lotim tega podviga. Saj veste, teorija naštudirana, ideja zasnovana in gas. Ja, ponavadi se zatakne med postopkom. Je pa res, da po nekaj "kilometrih" (beri narejenih torticah), so določene stvari lažje, naredim jih hitreje in tudi vem, kako se izvleči iz kakega nepredvidenega dogodka. O joj, upam, da ponoči ne zmanjka elektrike, ali preneha delati hladilnik, ker potem se bom tolkla po glavi, zakaj sem to napisala ;P. Ne, iz take zagate ne bi bilo rešitve. Torej jutri praznuje Jure. Dolgoletni družinski prijatelj, vinogradnik, veseljak, zato ni bilo težko pripraviti torto zanj. Nekaj podobnega sem videla na kulinariki, vendar ni bilo iz tičine mase. Jaz sem se odločila, da poskusim tako. In evo jo že je v hladilniku. Torta v obliki polovice soda. Ne v njej ni vina, in tudi okus ni vinski. Krema narejena s smetano, mascarpone, belo čokolado in gozdnimi sadeži. Upam, da bo dobra in predvsem, da bo Juretu všeč, ker drugega darila zanj nimam, ... ups.

Ni komentarjev:

Objavite komentar